Myndigheten för psykologiskt försvar

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 

Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 60 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

Nu söker vi en chef för den Operativa avdelningen.

Operativa avdelningens huvuduppgifter är att identifiera, analysera och möta informationspåverkan i samverkan med övriga ansvariga och berörda myndigheter, att utveckla det operativa agerandet samt att kunna ge regeringen beslutsstöd. I avdelningens ansvar ingår analys av och rapportering om hotaktörer och aktiviteter. Utveckling av metoder och teknik för att identifiera informationspåverkan för egna behov och ansvariga myndigheter. Samordning av myndighetens kommunikation inklusive strategisk kommunikation, mediekontakter och mediabevakning, vilket bl.a. inbegriper myndighetens webbplats och intranät.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef ska du med personal-, budget- och verksamhetsansvar leda och utveckla avdelningen som i dag har ca 25 anställda med placering på myndighetens båda kontor.

Vid avdelningen finns i dag tre enheter som leds av enhetschefer med budget- och personalansvar och som rapporterar till avdelningschefen.

Din huvuduppgift som avdelningschef är att säkerställa intern samverkan mot gemensamma mål, att arbetet bedrivs med en helhetssyn på myndighetens uppdrag och präglas av en god förvaltningskultur. Du arbetar för att verksamheten håller hög kvalitet, bedrivs effektivt och inom fastställd budgetram samt att verksamheten planeras och genomförs så att en god arbetsmiljö säkerställs.

Som avdelningschef rapporterar du till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp samt förväntas kunna representera myndigheten i kontakter med media och i annan extern verksamhet, till exempel utbildningar.

Kvalifikationer

Detta arbete kräver:

  • Examen från universitet eller högskola på minst kandidatnivå.
  • Erfarenhet av att med personal-, budget- och verksamhetsansvar leda och utveckla verksamhet vid statlig myndighet.
  • Erfarenhet av att leda verksamhet i förändring och utveckling.
  • God kunskap om totalförsvar och säkerhetspolitik.

Det är meriterande om du har:

  • God kunskap om psykologiskt försvar och otillbörlig informationspåverkan.
  • Erfarenhet av att leda andra chefer.
  • Erfarenhet från att leda, utveckla och genomföra analysverksamhet vid statlig myndighet.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du har förmåga att leda, utveckla och entusiasmera andra. Du har lätt för att skapa goda relationer med medarbetare, andra chefer och med fackliga företrädare. Du kan prioritera, har en hög integritet och en tydlig säkerhetsmedvetenhet. Som avdelningschef är det viktigt med en god kommunikativ förmåga, med ett gott omdöme och en tydlig utgångspunkt i den statliga värdegrunden.

Om anställningen

Tjänstgöringsort är Solna eller Karlstad med tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med provanställning.

Vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Myndigheten är en del av Sveriges totalförsvar och tjänsten medför därför krigsplacering.

Vill du veta mer om befattningen, kontakta HR-generalist Elin Ryen Mossberg eller facklig representant Pär Norén. Du når båda via myndighetens växelnummer 010−183 70 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer MPF/2024:179
Kontakt
  • Elin Ryen Mossberg, HR-generalist, 010-1837044
Facklig företrädare
  • Pär Norén - SACO, 010-1837000
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb